Menu

Museum Veluwezoom

Tentoonstelling van graficus Koos van Tol

8 februari tot en met 26 september 2020

meer over deze tentoonstelling

Schilders

Oosterbeek en Wolfheze zijn samen de oudste kunstenaarskolonie in Nederland. Het fantasti-sche landschap met zijn bossen en weilanden, beken, de eeuwenoude eiken en de heuvels van de stuwwal, was een bron van inspiratie.

Meer over de schilders

MUSEUM IN HET KASTEEL

Museum Veluwezoom bevindt zich in het prachtig gerestaureerde kasteel Doorwerth. Je kunt het kasteel van verre waarnemen, schitterend gelegen in het landschap van de Rijn aan de voet van de Duno.

Meer over het museum / kasteel

De collectie

Museum Veluwezoom beheert, inventariseert en onderhoudt kunstwerken die in eigendom of uit bruikleen zijn verkregen. Dit cultureel erfgoed hebben wij inzichtelijk voor u gemaakt en willen dit graag met u delen.

Bekijk de collectie

WIe zijn wij

De Stichting Museum Veluwezoom in de gemeente Renkum heeft een korte geschiedenis. Museum Veluwezoom is een afsplitsing van de Stichting Heemkunde Renkum.

Meer over ons

Vet Goed schilderen

Het schoolproject “Vet Goed Schilderen” is een initiatief van Museum Veluwezoom en de gemeente Renkum. Aan dit project doen jaarlijks acht of negen basisscholen mee, in de periode van februari - juni.

Bekijk het project

Vriend worden

De Stichting Vrienden van Museum Veluwezoom maakt het mogelijk dat het museum haar collectie versterkt en activiteiten kan ontwikkelen die het museum een grotere bekendheid geven. Door uw lidmaatschap ondersteunt u deze activiteiten.

Word vriend

Nieuwe aanwinsten

Bekijk de nieuwe aanwinstenImpressie kunstenaars Veluwezoom

Tijdens uw bezoek (rondleiding door het kasteel) bezoekt u ook de tentoonstelling van Koos van Tol in de Museumzalen van Museum Veluwezoom. 

Een apart bezoek aan het museum is op dit moment niet mogelijk

Museum Veluwezoom en Kasteel Doorwerth

Openingstijden

Geopend van dinsdagdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Voor het kasteel is het vooraf online reserveren van een datum en tijdslot noodzakelijk. Dit geldt ook voor bezoekers met een donateurs-pas, museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs.

KOOP HIER UW TICKETS

De moestuin is toegankelijk wanneer er niet in gewerkt wordt. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Met jouw bezoek en/of winkelaankoop steun je het werk van onze organisatie en draag je direct je steentje bij aan het beheer en behoud van de cultuur en natuur in Gelderland!

Entreeprijzen

Volwassenen € 11,50
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00

CJP € 8,60
CJP t/m 18 jaar € 3,75

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen, Museumkaarthouders en ICOM-kaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun geldige pas tijdens reguliere openingstijden (evt. toeslag bij evenementen en exposities).

Lees de regels die van toepassing zijn voor een bezoek aan het kasteel/museum