Cornelis Kuypers | Telg uit een schildersfamilie

titelCornelis Kuypers | Telg uit een schildersfamilie
auteur: Marten Bol
uitgever: Stichting Museum Veluwezoom Doorwerth en de auteur, 1996

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Cornelis-Kuypers.jpg

ISBN 90-803-264-2-9
NUGI 912, 921
Gebonden met harde kaft, 72 pagina’s, illustraties in z/w en kleur
Monografie van Cornelis Kuypers. Deze uitgave is mede bedoeld als begeleiding van de overzichtstentoonstelling Cornelis Kuypers van 12 september tot en met 31 oktober 1999 ingericht door Stichting Museum Veluwezoom in Kasteel Doorwerth.

De kunstschilder Cornelis Kuijpers werd geboren op 20 september 1864 te Gorinchem.

Hij kreeg o.a. les van zijn vader J.C.E. Kuypers.Tevens was heeft hij aan de Quellinusschool te Amsterdam gestudeerd.

Cornelis Kuijpers schilderde, tekende en aquarelleerde vooral landschappen. Hij heeft o.a. in Gorinchem, Amsterdam, Nieuwer-Amstel (Amstelveen), Rijswijk, Renkum, Den Haag, Rijswijk en Soest gewoond en gewerkt.

Hij was leermeester van A.W. Zetharaeus. Zijn werk werd 2x bekroond op internationale tentoonstellingen te Barcelona.

Musea: Gemeentemuseum te Arnhem, Frans Halsmuseum te Haarlem en het Stedelijk Museum te Amsterdam.