Menu

Eef van Brakel | Vijftig jaar kleur

titelEef van Brakel | Vijftig jaar kleur
auteur: samenstelling Tentoonstellingscommissie Museum Veluwezoom
uitgever: Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek 2007

ISBN 978-90-78215-18-9
Gebonden met harde kaft, 64 pagina’s, illustratie in z/w en kleur
Monografie van Eef van Brakel uitgegeven ter gelegenheid van een tentoonstelling in het Museum Veluwezoom te Doorwerth van 31 maart 2007 tot en met 10 juni 2007.
Dit boek is te bestellen via Museum Veluwezoom

EEF VAN BRAKEL

Eef van Brakel werd 3 oktober 1930 geboren in Driel (Betuwe). Zijn jeugd speelde zich af in Arnhem, op een woonark aan de Rijn, wat zijn verbondenheid met het water verklaart. Rivieren, dijken, oevers en stuwen bepaalden zijn leven als kunstenaar en zijn visie op de natuur.
Voor zijn pensionering werkte hij als opzichter bij Rijkswaterstaat wat zijn verbondenheid met het water nog versterkte.
Als schilder is hij autodidact. In de loop der jaren evolueerde hij steeds meer in expressionistische richting. Zijn werkstukken werden steeds gedurfder, kleurrijker en naar de vorm minder gebonden. Ruime landschappen soms met een huis, wat vee, vaak water, wilde wolkpartijen, in krachtige steeds meer primaire kleuren, soms nog net herkenbaar. Hij was bevriend met Jits Bakker, die niet alleen beeldhouwer was, maar ook schilderde. Men trof hem tot op hoge leeftijd buiten schilderend aan, met flinke doeken, in Oosterbeek of bij de Rijn.

Eef van Brakel is op 3 januari 2014 op drieëntachtig jarige leeftijd overleden.