Johann Gottfried Schadow und die Kunst seiner Zeit

• Specificaties:
    • Auteurs: Jürgen Harten, Peter-Klaus Schuster & Bernhard Maaz
    • Aantal pagina’s: 308
    • Uitgave: Dumont Buchverlag, Köln, Kunsthalle Düsseldorf en Staatliche Museen zu Berlin – Preußischer Kulturbesitz, 1994
      • Verschenen ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in achtereenvolgens Kunsthalle Düsseldorf, 5 november 1994 – 29 januari 1995, Germanisches Nationalmuseum, Nürnberg, 30 maart – 18 juni 1995, Nationalgalerie Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, 14 juli – 24 september 1995.
    • Illustraties: 57 kleurenafbeeldingen en 178 zwart-witafbeeldingen in de catalogus, 94 zwart-witafbeeldingen bij de tekst, en 39 afbeeldingen van beeldhouwwerken van Schadow die niet bij de tentoonstelling betrokken zijn.
    • ISBN: 3-7701-3410-9
    • Jaar: 1994
    • Taal: Duits
    • Uitvoering: paperback met zachte kaft, genaaide katernen, 31,5 – 24cm

Johann Gottfried Schadow (1764 – 1850) is een van de meest vooraanstaande Duitse beeldhouwers in het West-europa van het eind van de 18e en de eerste helft van de 19e eeuw. Als docent en als mens werd hij tot op hoge leeftijd gerespecteerd. Met Goethe schreef hij een kunsttheoretische verhandeling. Zijn beelden zijn klassiek romantisch en van een grote perfectie. Hij was beeldhouwer aan het Pruisische hof, en maakt veel grafmonumenten. Ook andere kunstenaars uit zijn tijd worden hier besproken. Twee zoons Friedrich Wilhelm en Felix werden schilder.

Met een uitgebreide overzicht van zijn leven geplaatst in de context van politieke en culturele gebeurtenissen. Verhalende bijdragen van meerdere schrijvers.