Menu

Furament 2011, Tervuren | water in de kunst

Furament 2011, Water in de kunst, 7e Kunsttriënnale van Tervuren
Pagina’s: 154, met alle getoonde kunstwerken in kleur.
Catalogus bij de internationale EuroArt tentoonstelling met evenementen van 29 april tot 19 juni 2011 op diverse locaties in Tervuren.
– Programma en uitleg van het thema ‘Water’ in alle talen van de deelnemende landen.
– Inleiding met illustraties over de geschiedenis van de landschapskunst door de eeuwen heen. Het ontstaan van kunstenaarskolonies overal in Europa in de 2e helft van de 19e eeuw in een zoektocht vanuit de groeiende steden naar een vredig landschap en een pure natuurbeleving. Water speelt een grote rol in het ideaalbeeld van een landschap.

– Catalogus van getoonde werken met water in de hoofdrol uit de bloeiperiode van de deelnemende dorpen, erkend door AuroArt. Met een beschrijving per dorp en een korte biografie van elke getoonde kunstenaar in het Nederlands en een tweede taal.
– Catalogus van hetzelfde van hedendaagse kunst uit deze dorpen.
Veruit de meeste werken zijn afkomstig uit Tervuren zelf.
De volgende kunstenaarsdorpen zijn vertegenwoordigd:
Arvika (Zweden)
Auvers-sur-Oise, Barbizon, Cagnes-sur-mer (Frankrijk)
Dachau, Dötlingen, Grötzingen, Klosster-Lehnin, Kronberg, Murnau, Prien, Schwaan, Schwalenberg, Willingshausen, Worpswede (Duitsland)
Gödölő, Szentendre, Szolnok (Hongarije)
Kazimierz, Szklarska Poreba (Polen)
Graz (Oostenrijk)
Katwijk, Oosterbeek, Plasmolen-Mook, Veere, Veluwezoom (Nederland)
Sint-Martens-Latem, Tervuren (België).
Uit de hoogtijd van de kunstenaarskolonies is de Veluwezoom vertegenwoordigd met werk van Maria Bilders-van Bosse, Anton Markus en Ben van Londen. Bij de hedendaagse kunstenaars is werk te zien van Eef van Brakel, Tibo van de Zand (zoon van Jits Bakker), Piet Mostert en Jan Maarten Hensel.