Menu

Jubileumconcert

Het jaar 2019 was een bewogen jaar. Het hele jaar heeft in het teken gestaan van het 25-jarig jubileum van Museum Veluwezoom. Niet alleen voor het museum zelf, maar ook voor de Stichting Vrienden van Museum Veluwezoom. Het organiseren van het hoogtepunt, het jubileumconcert van 17 november j.l., heeft de nodige tijd van het afgelopen jaar gevraagd. Dankzij diverse sponsoren en u als vriend, is het voor onze stichting mogelijk gemaakt, dit concert te realiseren. En het was een daverend succes. De belangstelling voor kunst en muziek was overweldigend. Met 163 bezoekers zat de concertzaal Oosterbeek helemaal vol.

Het samenspel van de kunst en muziek zijn prachtig tot uiting gekomen. De muziek van Arnhem Sinfonietta en de lezing van hoogleraar Saskia de Bodt, die met haar lezing de kunst en de muziek op een meesterlijke manier met elkaar wist te verbinden. We hebben kunnen wegdromen over het Veluwe landschap tijdens de uitvoering van de zeer professionele uitvoering van het Arnhem Sinfonietta onder leiding van dirigent Alexej Pevzner met muziek van Joseph Hadyn, Edward Grieg en Ludwig van Beethoven, terwijl de mooiste schilderijen uit de collectie van Museum Veluwezoom op beeldscherm werden geprojecteerd. Na afloop hebben we tijdens een gezellig samenzijn kunnen toosten op het 25-jarig bestaan van Museum Veluwezoom.

Wij als bestuur van de Stichting Vrienden hebben veel plezier beleeft aan het organiseren van deze happening en danken nogmaals ieder die er mede verantwoordelijk voor is geweest, dit tot een succes te maken.

We denken hiermee de belangstelling voor Museum Veluwezoom te hebben vergroot, gezien dit geresulteerd heeft in de aanmelding van nieuwe vrienden. Het is ook zeker een stimulans voor het komend jaar. Op het programma voor 2020 staat in maart de voorjaarslezing gepland, eind juni een zomerconcert en de jaarlijkse kunstreis in oktober.