Menu

Openingstijden, prijzen en bereikbaarheid

Museum Veluwezoom is een zelfstandig museum in kasteel Doorwerth, tesamen met het kasteel te bezoeken.
Geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor het kasteel en museum is het vooraf online reserveren van een datum en tijdslot noodzakelijk. Dit geldt ook voor bezoekers met een donateurspas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs.

KOOP HIER UW TICKETS

De moestuin is toegankelijk wanneer er niet in gewerkt wordt. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Met jouw bezoek en/of winkelaankoop steun je het werk van onze organisatie en draag je direct je steentje bij aan het beheer en behoud van de cultuur en natuur in Gelderland!

Entreeprijzen

Volwassenen € 12,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00

CJP € 9,00
CJP t/m 18 jaar € 3,75

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen, Museumkaarthouders en ICOM-kaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun geldige pas tijdens reguliere openingstijden (evt. toeslag bij evenementen en exposities).

Groepen vanaf 20 personen (binnen openingstijden)
Volwassenen € 9,50 

Bekijk hier de mogelijkheden voor groepsrondleidingen.

Goed om te weten

Online reserveren & toegang

  • Je kunt het kasteel/museum alleen bezoeken door vooraf te reserveren. Alleen geldig op de door jouw geboekte datum en tijd (na aankoop is datum/tijd wijzigen niet mogelijk). Alle aangeschafte kaarten kunnen niet worden terug gegeven en/of omgeruild;
  • Neem altijd ook je fysieke kaart/pas/voucher mee: zoals  Museumkaart, donateurspas GLK, CJPpas, kortingsbon of voucher! Deze is alleen geldig in combinatie met je reserveringsbewijs voor datum en tijdstip. Toon beide bij de kassa;
  • Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon het kasteel te bezoeken als er sprake is van een gezelschap (=een huishouden, mensen die onder 1 dak wonen en oppas (groot)ouders met oppas (klein) kinderen;
  • Gezondheidscheck! Ga niet van huis bij gezondheidsklachten zoals omschreven door het RIVM (niezen, hoesten, koorts etc.). Je bent welkom als jij en je huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

Alles over kasteel Doorwerth

Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12. Parkeren is gratis.
Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen.
Meer informatie: www.9292.nl.

Er is een lift bij de kaartcontrole naar de museumzalen. Voor rolstoelgebruikers is het kasteel/museum helaas wegens de vele trappen niet te bereiken.

Kasteelcafé De Zalmen.
In de voorburcht is het gezellige en sfeervolle kasteelcafé De Zalmen gevestigd. U bent er van harte welkom voor de lunch, koffie, thee, een hapje en een drankje. Bekijk alvast de menukaart of doe een sfeerimpressie op: 
www.dezalmen.nl.