Menu

Beeldhouwers en keramisten 3 oktober 2015 t/m 24 januari 2016

Ruimtelijke kunst aan de Veluwezoom. Het zijn niet alleen de kunstschilders die de Veluwezoom bevolkten en de natuur en het landschap op doek vastlegden. In de loop van de tijd hebben ook vele kunstenaars ruimtelijk werk vervaardigd in de vorm van beelden, bronsplastiek, aardewerk en in bewerkt zilver gevatte emailles. Op de tentoonstelling Ruimtelijke Kunst aan de Veluwezoom zijn van een aantal van hen de kunstzinnige producten te zien. Beeldhouwwerk en bronsplastiek van onder meer Marius van Beek, Jits Bakker, August Falise, Johan Karsch en Eka Thoden van Velzen. Keramiek van onder andere Jaap Dommisse, Jan van Stolk en edelsmeedwerk van Frans Zwollo jr. en Paul Zwollo.


Marius van Beek

Jaap Dommisse


Drie hedendaagse kunstenaars zijn op deze tentoonstelling vertegenwoordigd. Het Oosterbeekse kunstenaarsechtpaar Jan Teerink (bronsplastiek) en Henny Teerink-van der Woerd (miniatuurportretjes in de émail-peint techniek) en de keramiste Let de Kok uit Velp (winnares van onder andere de Preis der Neue Keramik Oldenburg Duitsland (2012) en de Keramiekprijs 2014 Noord Nederland).

Het ruimtelijke werk wordt omlijst door schilderijen en tekeningen uit de eigen collectie van Museum Veluwezoom en uit particuliere collecties. Vertegenwoordigd zijn onder andere Barend Ferwerda, Gunhild Kristensen, Ben van Londen, Herman Romijn, Piet Schenkenberg van Mierop, Dirk van Veelen, Jan Wittenberg en Marjon de Wit.

Terug naar…tentoonstellingen die geweest zijn.