Menu

Eigen Collectie 2009 3 mei 2009 tot en met 24 mei 2009

Voor de jaarlijkse presentatie van werken uit de eigen collectie van Museum Veluwezoom is in 2009 niet gekozen voor een duidelijk thema. Naast bekende werken wordt een aantal nieuwe aanwinsten getoond. De meest importante daarvan is het portret van de schilder H.F. Hendriks, geschilderd door B.J. Hendriks dat wordt geëxposeerd samen met een werk van H.F. Hendriks zelf.
In de Doorwerth II-zaal wordt verder werk getoond van onder meer van Th. E.A. de Bock, A.J. Haanen, H.A. van Ingen, W. Maris en M. Vos. 

A. Verleur, Boerderij met hooiberg en twee kippen
collectie Museum Veluwezoom

In de Veluwezoomzaal en de Doorwerth I-zaal wordt een – dit jaar willekeurige – selectie uit de collectie getoond. Hierbij zijn ook nieuwe aanwinsten en werken, die nog niet eerder werden geëxposeerd. De nieuwe aanwinsten betreffen de werken van H. van Lerven en G. Stegeman. In de vitrines worden enkele nieuwe aanwinsten van de hand van J.C. van der Ven getoond.
Voor het overige bestaat de expositie uit werk van bekende Veluwezoom-schilders zoals B. Arps, B. Ferwerda, A.Markus, S.Moulijn, M.J.Nefkens, J. Wittenberg en een aantal anderen.

J. C. van der Ven, Lijsterbes (lithografie)
collectie Museum Veluwezoom

Terug naar…tentoonstellingen die geweest zijn.