Menu

Parels van de Voorzitter

Van 14 februari 2023 t/m 10 sept. 2023 “Parels van de Voorzitter”

Ter gelegenheid van zijn beëindiging van het voorzitterschap op 1 maart 2023, na een bestuurslidmaatschap van 16 jaar, is door hem een persoonlijke selectie gemaakt van ca. 60 werken uit de collectie van Museum Veluwezoom.

De zon vult een deel van Kasteel Doorwerth met helder licht. Bomen kleuren met hun schaduw de onderzijde van een kasteelmuur, de gracht weerspiegelt de herfstkleuren. Overvliegende vogels zijn getuigen van het rustige tafereel.

Het schilderij Kasteel Doorwerth van Cornelis Kuypers is een blikvanger in de afscheidstentoonstelling Parels van de voorzitter. Egbert Reinders was zes jaar secretaris en tien jaar voorzitter van Museum Veluwezoom. Hij draagt op 1 maart de hamer over.

Het zal na zestien jaar wennen zijn voor Reinders. ,,Ik rijd altijd met plezier naar Kasteel Doorwerth”, licht hij zijn keuze voor het werk van Kuypers toe. ,,Het ziet er mooi uit, zowel in de zon als in de ochtendmist.” Het museum is in dit kasteel gehuisvest.

De afscheidstentoonstelling bestaat uit ongeveer zestig persoonlijke favorieten van Reinders uit het depot van Museum Veluwezoom. De scheidend voorzitter had ruime keuze. ,,De collectie bestaat inmiddels uit bijna duizend werken, een stuk meer dan toen ik begon.”

Afscheidstentoonstelling van Mr. Egbert Reinders, Bestuursvoorzitter van museum Veluwezoom.

artikel in de Gelderlander

Facebook