Menu

Xeno Münninghoff Museum Veluwezoom 10 februari t/m 26 augustus 2018

Ruim 45 jaar speelt Xeno Münninghoff een belangrijke rol in het kunstenaarsmilieu van Renkum-Heelsum en Oosterbeek. De 24-jarige Xeno komt in 1894 naar Renkum om daar directeur /1e leraar van de Gemeente-Tekenschool te worden. Naast zijn leraarschap is hij een productieve schilder van voornamelijk landschappen met een eigen, zeer herkenbare stijl. In 1906 trouwt hij met de schilderes Tilly van Vliet. Het echtpaar is in de Renkumse kunstvereniging Pictura Veluvensis (1902-1935) en later in de Oosterbeekse kunstwereld een toonaangevend artistiek duo.

De tentoonstelling is voor een groot deel samengesteld uit werk van de Oosterbeekse ‘Münninghoff’ verzamelaar, de heer Remi Viellevoye, aangevuld met werk uit andere particuliere collecties en uit de collectie van Museum Veluwezoom. Een hoeveelheid niet eerder vertoonde documenten uit de nalatenschap van het kunstenaarsechtpaar completeren de tentoonsteling. 

Onder de gelijknamige titel is een fullcolour, rijk geïllustreerd boekwerkje met 50 pagina’s verschenen over leven en werk van deze kunstschilder.
Prijs € 5,00.
Te verkrijgen bij de kasteelwinkel van kasteel Doorwerth, Boekhandel Meijer & Siegers te Oosterbeek en The Read Shop te Doorwerth.

Terug naar…tentoonstellingen die geweest zijn.