Uit oud bezit en nieuwe aanwinsten

Museum Veluwezoom
30 juni 2012 tot en met 16 september 2012

De zomertentoonstelling 2012 van werk uit eigen bezit geeft een representatief beeld van de collectie van het museum. Er is werk te zien van de negentiende eeuwse meesters Johannnes Warnardus Bilders, Frederik Hendrik Hendriks en Willem Roelofs.
Van de schilders die vooral actief waren tijdens de eerste helft van de
twintigste eeuw is werk te zien van Barend Ferwerda, Antoon Markus, Xeno Münninghoff en Gert Stegeman.

Elisabeth Roest van Limburg
Ruïne van Gemeentehuis Bato’s Wijk aquarel

Van de ‘jongere generatie’ is werk
opgenomen van Gunhild Kristensen, Willy van Woerden-Pulle en Piet
Mosterd.
Daarnaast worden een aantal nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Zo is er grafisch werk te zien van Cor van der Woerd en Ina Rahusen. Ook is plaats ingericht voor de miniatuur email-portretjes gevat in zilver van de Oosterbeekse kunstenares Henny
Teerink.

De portretjes in de vitrine zijn handgeschilderde miniatuurtjes, die in email zijn uitgevoerd. Deze techniek wordt zo goed als niet meer toegepast. Ze stamt oorspronkelijk uit de 16e en 17e eeuw. Het is een zeer tijdrovende techniek. Elk portretje wordt gemiddeld twintig keer gebakken.

De portretjes voorstellende een aantal kunstenaars, die in de
negentiende en twintigste eeuw in Oosterbeek en omgeving gewoond en/of gewerkt hebben, maken deel uit van de collectie miniatuurportretjes van deze kunstenares, die in het bezit is van het museum.

Terug naar…tentoonstellingen die geweest zijn.