Menu

Terugblik

Dit is alweer de laatste Nieuwsbrief van 2019. Wat gaat de tijd toch snel. Alweer (bijna) een jaar voorbij! En niet zomaar een jaar, maar ons Jubileumjaar.

Terugkijkend op het laatste kwartaal, – de vorige kwartalen zijn in de eerdere Nieuws-brieven al beschreven – , vervult mij dat met trots en voldoening. Mede aan de basis daarvan staat de ongebreidelde inzet van de jubileumcommissie. Dank daarvoor!

De eerste activiteiten van dit laatste kwartaal dateren van 4 oktober 2019, toen wij met een flinke delegatie van Museum Veluwezoom acte de presence hebben gegeven bij de opening van de expositie  van het Noord-Veluws-Museum te Nunspeet. Een week later, op 11 oktober 2019, volgde de opening van onze Jubileumexpositie. Een dubbelexpositie samen met het Noord-Veluws-Museum onder de gezamenlijke titel “ Pictura Veluvensis, Het Veluws Landschap in beeld”. Voor beide exposities is een gezamenlijke brochure vervaardigd, die in alle opzichten een lust voor het oog is. Meer dan 75 personen woonden de opening door de Commissaris van de Koning, de heer John Berends bij. Een mooi extraatje daarbij was de aanbieding door mij aan de Commissaris van het eerste exemplaar van het boek De Schilders van de Veluwezoom. De auteurs Dick van Veelen en Ulbe Anema in samenwerking met Jeroen Kapelle verdienen alle lof voor de inhoud.

Twee dagen later werd op zondagmiddag onder het genot van een hapje en drankje aan meer dan 60 vrijwilligers nog een introductie gegeven over de Jubileumexpositie in de zalen DW1 en 2 (Nunspeet) en de grote MVZ-zaal (eigen werk), hetgeen duidelijk werd gewaardeerd.

Daarmee waren de festiviteiten nog niet voorbij.

Zo vierden wij nog mee:

  • Het 150-jarig bestaan van de Concertzaal te Oosterbeek;
  • Het 5-jarig jubileum van het Noord-Veluws-Museum en

Last but not least het Jubileumconcert van de Vrienden in een uitverkochte Concertzaal.