Menu

Toekomstige tentoonstellingen

Jubileumtentoonstelling
12 oktober 2019 tot en met 26 januari 2020.
in samenwerking met het Noord-Veluws Museum Nunspeet.
Pictura Veluvensis – Het Veluwse landschap in beeld. 

Collectie nummer 0102 Xeno Münninghoff Landschap met heide en dennen


Rond 1900 zijn Renkum en Nunspeet bloeiende kunstenaarsdorpen. In Renkum wordt in 1902 zelfs een kunstenaarsvereniging opgericht: Pictura Veluvensis. Museum Veluwezoom te Doorwerth dat zich richt op de schilders van de zuidkant van de Veluwe viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Het Noord-Veluws-Museum te Nunspeet bestaat dit najaar 5 jaar. Ter gelegenheid van deze jubilea werken de musea samen aan de gezamenlijke tentoonstelling Pictura Veluvensis – Het Veluwse landschap in beeld. 
Museum Veluwezoom organiseert de jubileumtentoonstelling van 12 oktober 2019 tot 26 januari 2020 over de schilders voor wie de Veluwe als inspiratiebron diende en het Noord-Veluws Museum herhaalt een bijzondere tentoonstelling van Pictura Veluvensis die in 2013 in Nunspeet te zien was.

Tentoonstelling van graficus Koos van Tol
7 februari tot en met 28 juni 2020:


Expositie in
Museum Veluwezoom

In het voorjaar van 2020 zal in Museum Veluwezoom, gehuisvest inKasteel Doorwerth, een overzichtstentoonstelling worden georganiseerd van werk dat ik in de afgelopen 50 jaar heb gemaakt.
Hierin zullen met name 4 facetten van mijn werkzaamheden worden uitgelicht:
1. mijn vrije (grafische) werk
2. mijn fotografisch werk
3. mijn werk als uitgever en vervaardiger van (kunstenaars)boeken
4. mijn werk in opdracht, met name voor collega-kunstenaars

Momenteel ben ik druk bezig met het verzamelen van zoveel mogelijk materiaal voor deze tentoonstelling: catalogiseren, beschrijven, inlijsten, begeleidende teksten en beelden, en – niet onbelangrijk – het samenstellen van een boek, met daarin een oeuvre-overzicht van deze 50 actieve jaren.
Deze tentoonstelling zal plaatsvinden van 7 februari t/m 28 juni 2020.