Van de voorzitter Stichting Vrienden van Museum Veluwezoom

Terwijl de meeste mensen de afgelopen maanden in de ban van vakantie en een hete droge zomer zijn geweest, heeft de Stichting Vrienden de focus gelegd op 17 november 2019. Na een bijzonder hoge opkomst aan belangstellenden voor onze voorjaarslezing van de heer Raymond den Burger, die ging over de historische gebouwen waarin Veluwezoom schilders hebben gewoond, zijn we direct weer aan de slag gegaan met een volgende activiteit.
Met het oog op onze doelstellingen aangaande het Museum Veluwezoom, organiseert de stichting op 17 november 2019 een jubileumconcert in de Concertzaal te Oosterbeek in samenwerking met het Arnhems Sinfonietta.

Dit concert bieden wij aan in het kader van het 25-jarig bestaan van Museum Veluwezoom.
De bestuursleden zijn druk bezig met het zoeken van sponsoren. Zoals het er nu naar uitziet gaat dit een succes worden. Enkele leden zijn ook bereid geweest voor deze gelegenheid vriend te worden voor het leven. Ook de exploiteur van het Concertgebouw, Jan van Hooijdonk, komt ons tegemoet in de kosten en schenkt ons tijdens de slotborrel het bittergarnituur.
Sinfonietta zal muziek ten gehore brengen van Grieg, Hayden en een uitvoering van de Pastorale. Ook is er een korte lezing in het programma opgenomen, die zal worden verzorgd door kunsthistoricus mevrouw dr. Saskia de Bodt, waarin zij een schakel probeert te leggen tussen de landschapsschilders van de Veluwzoom en de muziek.

Het wordt een bijzondere middag met na afloop een gezellig samenzijn, met de gelegenheid het glas te heffen op het 25-jarig bestaan van Museum Veluwezoom.
Wilt u deze happening bijwonen, reserveer dan tijdig, want we gaan er veel publiciteit aangeven en verwachten een hoge opkomst.
De toegangsprijs voor dit concert zal
€20,- bedragen met koffie/thee en een drankje inbegrepen. U kunt zich hiervoor opgeven via ons secretariaat mevrouw Elsa Alberti. E-mail: [email protected]