Menu

Vet Goed Schilderen

Rooster cultuurmenu 2020


Museum Veluwezoom biedt jaarlijks via het Cultuurprogramma van de Gemeente Renkum, het scholenproject “Vet Goed Schilderen”aan. Onder leiding van de docent/kunstenaar Jan Meijering maken de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen te Renkum kleine schilderijtjes, geïnspireerd op de werkwijze van de Oosterbeekse school. 

In de periode van februari tot juni worden een vijftal lessen van 1,5 uur en een bezoek aan het museum van 1 uur ingepland voor deze activiteit.

De kinderen tekenen en schilderen het landschap uit hun eigen woonomgeving. Daarin verwerken ze wat ze zelf mooi en belangrijk vinden, waardoor een heel eigen schilderij ontstaat.

Hoe maak je een schets?
De leerlingen herkennen de plekken van de landschappen uit de collectie van Museum Veluwezoom, het is hun eigen leefomgeving. Ze leren van de schilderijen over licht, kleur, dieptewerking en verfbehandeling. Ze gaan ook zelf buiten schetsen, net zoals deze schilders deden. Deze schetsen werken ze al onderzoekend uit tot een eigen schilderij, begeleid door ervaren beeldende docenten die zelf ook kunstenaar zijn. Hierbij is er volop aandacht voor diverse teken- en schildertechnieken zoals werken met houtskool, grafietstift en het schilderen met acrylverf. Deze zelfgemaakte schilderijen worden uiteindelijk tentoongesteld in Museum Veluwezoom in kasteel Doorwerth. De groepen bezoeken de expositie in Museum Veluwezoom en openen de tentoonstelling van hun eigen werk.

You Tube filmpje over Vet Goed schilderen

www.cesisrenkum.nl—-cultuurprogramma—programma—lokaal