Menu

Vrijwilligerswerk

 

Vrijwilligersuitje 23 mei 2023

Vrijwilligers Depotteam 7 maart 2023

Museum Veluwezoom werkt alleen met vrijwilligers. Zij maken spraakmakende wissel tentoonstellingen, regelmatig in samenwerking met andere musea of vanuit een particuliere collectie.

De medewerkers van het depot beheren kunstwerken die eigendom zijn of door (langdurige) bruikleen zijn verkregen. Onder het beheer valt het archiveren, schoonmaken, het verrichten van onderhoud en het herstellen van kleine beschadigingen aan schilderijen.

De gastheren en vrouwen geven informatie over tentoonstellingen, helpen mensen op weg en zorgen voor een goede organisatie in de museumzalen.

Wij zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers die ons zouden willen komen versterken als bestuurder, medewerkers voor het verrichten van werkzaamheden in het depot of als gastheer-/vrouw voor bezoekers aanwezig willen zijn in de museumzalen.

Dick van Veelen met portret van Antoon Markus

Wij zijn een gastvrije organisatie die nauw samenwerkt met de medewerkers van het kasteel. Uw inzet maakt het mede mogelijk dat Museum Veluwezoom tentoonstellingen kan organiseren die de cultuur van de Veluwezoom levendig houdt, schilderijen verantwoord worden gearchiveerd of dat bezoekers zich welkom weten in het museum.

Indien u zich als vrijwilliger wilt aanmelden of informatie wilt hebben, kunt u onderstaand mailadres gebruiken.

secretaris@museumveluwezoom.nl.