Menu

Vrijwilligerswerk

Museum Veluwezoom werkt alleen met vrijwilligers. Zij maken spraakmakende wissel tentoonstellingen, regelmatig in samenwerking met andere musea of vanuit een particuliere collectie.

De medewerkers van het depot beheren kunstwerken die eigendom zijn of door (langdurige) bruikleen zijn verkregen. Onder het beheer valt het archiveren, schoonmaken, het verrichten van onderhoud en het herstellen van kleine beschadigingen aan schilderijen.

De gastheren en vrouwen geven informatie over tentoonstellingen, helpen mensen op weg en zoergen voor een goede organisatie in de museumzalen.

Wij zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers die ons zouden willen komen versterken als bestuurder, medewerkers voor het verrichten van werkzaamheden in het depot of als gastheer-/vrouw voor bezoekers aanwezig willen zijn in de museumzalen.

Wij zijn een gastvrije organisatie die nauw samenwerkt met de medewerkers van het kasteel. Uw inzet maakt het mede mogelijk dat Museum Veluwezoom tentoonstellingen kan organiseren die de cultuur van de Veluwezoom levendig houd, schilderijen verantwoord worden gearchiveerd of dat bezoekers zich welkom weten in het museum.

Indien u zich als vrijwilliger wilt aanmelden of informatie wilt hebben, kunt u onderstaand formulier invullen.

Een bestuurslid zal u dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding geven door het museum en depot.

Als ons werk u aanspreekt kunnen we afspraken maken over uw inzet voor het museum.

Uiteindelijk zal er een vrijwilligersovereenkomst worden opgesteld waarin rechten en plichten zijn opgenomen alsmede een ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering als u werkzaamheden voor het museum verricht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.